Training

HELP JOUW PAARD NAAR EEN HOGER NIVEAU

Het trainen van een paard is een ware kunst en als je zelf nog aan het leren bent kan dit een hele uitdaging zijn. 

Door je paard in training te zetten, kunnen jij en je paard in een korte tijd veel vooruitgang boeken. 

Zeker wanneer jouw paard moeite heeft met zijn lijf of moet revalideren, kan iemand met specialistische kennis een uitkomst bieden. 

Je kan bij mij terecht voor het opleiden van een paard in de klassieke dressuur, werken aan de hand of voor revalidatie.

website%20pixie%20voor%20na_edited.jpg
website pixie na zomer.jpg
revalidatie paard, bespiering

Before

After

Kies een traject 

Het doel wat we voor ogen hebben bepaalt de manier waarop we de training vormgeven. Hieronder zijn een aantal trajecten te vinden waarin ik mij specialiseer.

Voorafgaand aan de training maak ik een analyse van jouw paard, bespreken we samen de doelen en stel ik een uniek trainingsplan op. 

TRAJECT 1
Dressuur

Dressuur is de basis voor elk rijpaard. Jouw paard leert hoe hij jou het beste kan dragen. Zo worden blessures in de toekomst voorkomen. 

We maken hierbij gebruik van zijgangen. Het goed uitvoeren hiervan is precisiewerk en het paard leert zichzelf snel een verkeerde houding aan. 

Je paard in training zetten voorkomt dat je later dit probleem moet oplossen. 

Ook als je zelf (even) niet kan rijden, is het fijn als jouw paard nog steeds in vorm blijft en vooruitgang blijft boeken.

TRAJECT 2
Revalidatie

Revalideren gaat verder dan alleen trainen. Het lichaam is blijkbaar uit balans en heeft hulp nodig om weer terug in evenwicht te komen.

Er hoeft niet altijd een duidelijke oorzaak te zijn om over te gaan tot revalideren. Ook vage klachten als onverklaarbare kreupelheden kunnen aanleiding zijn tot het starten van een revalidatietraject. 

Voor een succesvolle revalidatie is het belangrijk dat de trainer kennis heeft van de anatomie en biomechanica van het paard. Alleen zo kan er een gericht behandelplan opgesteld worden.

Door mijn kennis vanuit de paardenosteopathie en humane fysiotherapie kan ik hier goed op inspelen.

TRAJECT 3
Werk aan de hand

In het werken aan de hand bereiden we het paard goed voor op het werk onder het zadel. 

Ook maak ik hier veel gebruik van tijdens het revalidatieproces. 

Jouw paard leert alle zijgangen vanaf de grond en traint zichzelf op deze manier. 

Door gebruik te maken van bijvoorbeeld balken, heuvels en balance pads helpen we het paard nog verder zijn lijf te trainen. 

Huisvesting paard, training

Een goede huisvesting speelt een grote rol bij een succesvolle training. Daarom wordt hier extra aandacht aan besteed.

Paarden die in training staan krijgen:

Voldoende ruwvoer 

Vrije beweging met weidegang of paddock

Krachtvoer en supplementen aangepast naar behoefte 

 

Wanneer jouw paard in training staat, gaan we eerst duidelijk analyseren waar de probleempunten liggen en hoe we dit op gaan lossen. Het kan zijn dat jouw paard eerst behandeld moet worden door een specialist, zoals osteopaat, hoefsmid of dierenarts. Zo hebben we een goede basis om de training te beginnen. Doordat ik osteopaat i.o. ben, kan ik goed ondersteunen bij de behandeling van deze specialisten. 

Tijdens de trainingsperiode heb je de mogelijkheid om mee te kijken met de trainingen en les te volgen. Deze begeleiding is belangrijk om het proces voort te kunnen zetten, zodra de trainingsperiode voorbij is.

Wil je graag de mogelijkheden met mij bespreken of heb je vragen? Neem dan contact met mij op! 

* Prijzen zijn exclusief specialistische zorg zoals hoefsmeden, dierenarts en andere therapeuten.